NATT & MORGON-BUS

Minja & Devil - Nattbus from Camilla Larsson on Vimeo.

Minja & Devil nattbusade igår innan det var läggdags! Tyvärr blev kvaliteten väldigt dålig pga att det var så mörkt.


Minja & Devil - Morgonbus from Camilla Larsson on Vimeo.

Och idag blev det även full rulle på morgonen :)VÅR-TIDER & SOCIALTRÄNING

Med tanke på att det är vår-tider nu så resulteras det i en icket så ren eller väldoftande hund. Så jag och Niklas bestämde oss för att bada vår lilla primadonna, vilket gick förvånansvärt bra! Lite stret och försök till att ta sig ur badkaret var det, men inte alls farligt. Ja, och att hon knorrade under hela förloppet var väl en solklarhet ;)

Socialträningen fortsätter! I förrgår åkte vi till Niklas syster och där fick hon träffa deras 10-åriga Labrador-hane, som för övrigt fortfarande tror att han är valp. Han tvingades till att ligga på golvet dom första minutrarna med Minja eftersom han inte är van valpar och kunde därför vara lite för våldsam i lek för Minja. Men efter ett tag fick han resa sig upp och det gick hur bra som helst och Minja hade fullt upp med att jävlas med honom :)

Ännu mer bus med Julle (Collie/Labrador-mixen) har det blivit och jag tror nästan att Minja ser Julle som sin idol. Men det är ju kul eftersom han älskar valpar!

I övrigt så får hon följa med överallt och stöter på nya människor och miljöer jämt och ständigt, vilket går hur bra som helst! Och ska vi in någonstans där hon inte får följa med in så lämnas hon i bilen, där hon bara lägger sig och sover :)

Däremot har jag märkt att ska man lämna henne ensam en liten stund hemma så funkar det mycket bättre då hon får vara fritt i lägenheten än att hon stängs in i buren. För när vi testade lämna henne i buren så hörde vi att hon gnällde/skrek som en tok, men när hon lämnades fri i lägenheten så sa hon inte ett ljud och vi fann henne på vardagsrumsmattan där hon lugnt och fridfullt låg och tuggade på en av sina leksaker.

Inomhus lyder hon jättebra men utomhus har hon nu fått för sig att inte alls lyssna vissa gånger, men det hör ju till ;)


MINIGRISEN IMPONERAR!

Matvägran höll bara i sig under två måltider, för sen testade jag att ge fodret torrt och då slukade hon i sig maten! Så nu mer ger jag henne fodret torrt 3 ggr om dagen.

I förrgår då jag och Niklas skulle in på Kvantum så testade vi lämna henne i bilen och våran tanke var "Då får vi se om hon tuggat sönder något i bilen när vi kommer tillbaka!" Men icke sa Nicke (ha-ha!) Hon låg på passagerarsätet så fint och slickade på växelspaken (som hon älskar att slicka på)

Sen åkte vi till Korvgubben för att äta och jag tyckte Niklas tog lite av en risk då han bestämde att vi skulle äta där inne och lämna henne i bilen under hela den tiden. Men skäms på mig som trodde något illa om vår lilla minigris! För när vi kom tillbaka till bilen efter att vi hade ätit så låg hon utslagen på hela passagerarsätet och sov djupt!

Att åka bil i bur är dock inte alls lika kul. Hon gnäller/ylar under hela tiden som bilen är i rullning, men så fort man står still så är hon tyst. Så att lämna henne i bilen i bur gick hur bra som helst! Men att åka bil i bur är ingen höjdare enligt henne. Men i famnen går det hur bra som helst att åka! Då lägger hon sig bara ner och myser :)

Igår fick hon även följa med in på Djurmagazinet och det var riktigt spännande! Var och inhandlade schampoo och oxöron i hopp om att hon skulle glömma bort att gnälla & yla då hon åkte bil i bur om hon hade det att tugga på. Men inte det, hon rörde det inte ens! Nåja, övning ger färdighet :) Det är bara att stå ut tills att hon vant sig!Devil & Minja har börjat härja på ganska friskt med varandra nu och Devil har blivit en mycket mer aktiv och busig katt nu sen han har fått någon att leka med :)


MATVÄGRAN & TRÄNING

Nu har matvägran satt igång för Minja! Hon ville inte alls äta igår, fast jag lyckades få i henne en måltid genom att peta i maten men nu funkar inte det heller. Men det är bara att vänta, till slut äter hon ju! :)


När det gäller träning så har hon lärt sig:
  • Sitt
  • Ligg
  • Sitt, stanna och varsågod när hon ska få mat
  • Inkallning
Sen är hon jätteduktig på att lyssna till nej och hennes namn!Minja tycker att mina tofflor är mysiga att sova i/vid :)


BILD-BOMB & HUNDMÖTEN

Igår blev det en dag full av hundmöten! Först kom mamma hit med sin andra Dvärgpinscher, Chilla, och hälsade på. Det gick hur bra som helst och Minja tyckte inte alls att hon var läskig utan ville leka med henne på en gång!Jag gillar Minjas blick på sista bilden ;D


Senare under dagen då jag och min vän Malin var ute på promenad med henne så träffade vi på en kvinna och hennes hund Champis som var jättetrevlig, men dock lite väl intresserad av Minjas rumpa.
Till en början tyckte hon att han var lite obehaglig men sen ville hon leka för fullt, men hon lyckades inte så bra eftersom Champis hade lärt sig att man inte leker i koppel.
Sen kom även ett par och gjorde oss sällskap med sin tik och henne gick Minja fram till direkt.
Båda hundarna var ca 30 i mankhöjd och väldigt håriga :)

På kvällen/natten så åkte jag och Niklas (min pojkvän) ut med bilen och mötte upp våra vänner Lars & Linda. Sen for vi till en stor parkering för att Minja och Julle (Lindas hund) skulle få träffas. Vilket också gick jättebra!
Minja sprang efter Julle hela tiden och ville göra exakt som honom, vilket inte gick allt för bra eftersom han är mycket mycket större än henne (en Collie/Labrador-blandning) och kunde hoppa upp på dom höga plogkarmarna.

I morse då jag var ut med Minja på en promenad så träffade vi även en till hund som bor i en villa just vid hyreshuset som vi bor i. En jättetrevlig Bearded Collie som heter Elsa och även det gick jättebra! Minja blev överlycklig, svansen gick i toppfart och hon gick fram och ville leka på en gång :)

Känns kul nu när Minjat tuffat till sig och att hundmötena funkar prima nu!Minja försöker charma Devil till att leka med henne istället för att ligga och sova.... vilket hon lyckades med!Minja låg och tuggade för fullt på en av sina leksaker.... och då gick Devil till attack!


FÖRSTA PINSCHER-MÖTET!

Idag kom mamma hit och hälsade på med en av de två Dvärgpinschrarna, Anju, som bor hos henne. Först tyckte Minja att Anju var riktigt farlig, men lika fort insåg hon att Anju inte alls var något att vara rädd för. Minja tyckte det var jätteroligt att leka och ville inte riktigt acceptera att Anju ledsnade till slut, men hon lyssnade direkt Anju sa åt henne!

I övrigt har allt gått som på räls idag, förutom att en liten olycka hände inne på hallmattan och att vi mötte Katrin och hennes Malinois-hane som Minja tyckte var alldeles för stor & läskig!

Minja lyder otroligt bra och springer inte fram till folk, även om jag har henne lös. Men är det någon som hälsar på henne så blir hon överlycklig! Kanske lite väl lycklig ibland.. Hon höll nästan på att välta omkull en liten pojke idag när han och hans pappa hälsade på henne :)

Tyvärr har jag inte lyckats få någon bra bild på henne och Devil. Bilden här nedan är det bästa jag har lyckats knäppa..Minja leker Följa John (Devil)
UNDERBARA LILLA VARELSE

Igår var vi och hämtade Minja och jag kan inte säga något annat än att jag är helt förälskad i denna underbara lilla varelse!

Till en början var hon ganska skakis och orolig då hon kom hit, men det är ju ganska förståeligt med tanke på att omgivningen var helt ny och dessutom fick hon se en helt främmande katt. Men bara efter några minuter så viftade hon friskt på svansen och lekte för fullt med leksaker och Devil (katten)

Jag måste säga att jag är otroligt imponerad av henne! Hon har ett underbart lynne och är oerhört stabil. Hon finner sig väldigt snabbt och blir lugn och trygg i nya situationer. Jag beundrar hennes kontaktsökande och hon lyssnar och lyder fruktansvärt bra!

Burtränandet har jag satt igång med direkt. Då vi skulle äta middag så placerade jag henne i buren, vilket hon protesterade mot i någon enstaka minut för att sedan lägga sig ner och somna. Natten spenderade hon också i buren om man bortser från två snabba pissrundor kl. 02.30 och 05.30

Aptiten är det verkligen inget fel på heller! Hon slukar i sig maten som ett matvrak, precis som det ska vara :)

Sen måste jag bara tacka Camilla & Fredrik för denna underbara tös. Jag skulle inte kunna vara mer nöjd! Lyckan är ENORM!Minja fann fort en favoritleksakHon tycker att Devils triangel är väldigt spännande och rolig.... sen upptäckte hon ju att man inte bara kan ligga i den. Man kan ju klättra på den också! :)VÄNTAN & LÄNGTAN


I söndags var vi och införskaffade en namnbricka åt lillflickan. Frågan är om brickan kanske kommer se lite stor ut till en början? ;)Devil anser att den nyköpta buren är till honom! Bara han inte blir kinkig då Minja kommer och tar över den imorgon? ;)


VÄLKOMMEN!

Denna blogg har jag knåpat ihop för att skriva om min kommande hunds vardag. Ibland kommer det skrivas ur min synvinkel och ibland ur hennes.

Minja är en valp av rasen Schapendoes, vilket är en helt ny ras för mig då jag tidigare levt med Irish SoftCoated Wheaten Terrier och Dvärgpinscher. Vilket gör det hela ännu mer spännande!

Imorgon är den stora dagen! Dagen då vi ska hämta lillflickan. Längtan är stor och jag funderar på om jag alls kommer lyckas få någon sömn i natt! :)RSS 2.0