VÅR-TIDER & SOCIALTRÄNING

Med tanke på att det är vår-tider nu så resulteras det i en icket så ren eller väldoftande hund. Så jag och Niklas bestämde oss för att bada vår lilla primadonna, vilket gick förvånansvärt bra! Lite stret och försök till att ta sig ur badkaret var det, men inte alls farligt. Ja, och att hon knorrade under hela förloppet var väl en solklarhet ;)





Socialträningen fortsätter! I förrgår åkte vi till Niklas syster och där fick hon träffa deras 10-åriga Labrador-hane, som för övrigt fortfarande tror att han är valp. Han tvingades till att ligga på golvet dom första minutrarna med Minja eftersom han inte är van valpar och kunde därför vara lite för våldsam i lek för Minja. Men efter ett tag fick han resa sig upp och det gick hur bra som helst och Minja hade fullt upp med att jävlas med honom :)

Ännu mer bus med Julle (Collie/Labrador-mixen) har det blivit och jag tror nästan att Minja ser Julle som sin idol. Men det är ju kul eftersom han älskar valpar!

I övrigt så får hon följa med överallt och stöter på nya människor och miljöer jämt och ständigt, vilket går hur bra som helst! Och ska vi in någonstans där hon inte får följa med in så lämnas hon i bilen, där hon bara lägger sig och sover :)

Däremot har jag märkt att ska man lämna henne ensam en liten stund hemma så funkar det mycket bättre då hon får vara fritt i lägenheten än att hon stängs in i buren. För när vi testade lämna henne i buren så hörde vi att hon gnällde/skrek som en tok, men när hon lämnades fri i lägenheten så sa hon inte ett ljud och vi fann henne på vardagsrumsmattan där hon lugnt och fridfullt låg och tuggade på en av sina leksaker.

Inomhus lyder hon jättebra men utomhus har hon nu fått för sig att inte alls lyssna vissa gånger, men det hör ju till ;)


Kommentarer
Postat av: Helena

Minja är inte bara en raggarbrutta -nu är hon även en badbrutta ;-)

Så mycket bättre med mellanrum mellan rubrikerna för senaste inläggen. KRAM

2010-04-24 @ 14:54:35
Postat av: Himlingarna

Vilken snygging ;)

2010-04-25 @ 23:38:44
URL: http://www.himlings.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback